Kompas magnetima

Kompas magnetima

magnetni kompas je najstariji instrument za navigaciju i je vekovima vitalni alat za navigatori na moru. Kompas omogućava brodove da izabrani pravac. Uzimanjem ležišta vi...

Magnetni kompas je najstariji instrument za navigaciju i je vekovima vitalni alat za navigatori na moru. Kompas omogućava brodove da izabrani pravac. Uzimanjem ležišta vidljivih objekata sa kompasom, navigator je takođe mogu da popravim brodske pozicije na grafikonu.

Kako funkcioniše magnetni kompas?

Magnetni kompas radi jer je zemlja kao veliki magnet, okružen ogromno magnetno polje. Zemlja ima dva magnetni polovi koje leže blizu severa i juga Poljaci. Magnetno polje zemlje uzrokuje namagnetisane 'iglom' Gvozdeni ili celika da investiram u pravcu sever-jug poziciji ako to visi iz nit, ili ako je zapelo kroz slamku ili komad drveta kako pluta u posudu sa vodom.


Koliko je precizan magnetni kompas?

Ne tako davno, kao u 15 veku, Marinersa primetio da iglu za magnetni kompas ne pokazuje precizno da Zemljina pravi sever. Columbus, na primer bio svestan ovo na njegovih putovanja preko Atlantika u u 1490s. Umesto toga, igla čini ugao sa kamp, a taj ugao varira od mesta do mesta na Zemljine površine. To znači da ne postoji različitih varijacija magnetnog za različita mesta na zemlji. Ove varijacije su bili pod istragom na poznati XVII veka putovanje veliki naučnik i astronom Edmond Halley. To je mislio da u ovom trenutku to je geografska dužina broda pronađeno po kompasu varijaciju, ali ovo je dokaz da to nije istina.


Kako je varijacija magnetnog rešili problem?

Varijacije ne brini navigatori sada zbog uvođenja ћiroskopski kompas. Izmislio je 1908. Ovo se koristi se vrti ћiroskop koja drži kompas pokazuje da ne magnetnom severnom, ali u Zemljinoj kamp. Za rotaciju ћiroskop je u srcu i gyrocompass. Kada jednom ћiroskop se vrti, pokazivanje u istom pravcu, bez obzira na brodski uzdignute kretanja ostaje.

Danas, brod bilo gde u svetu, sa garancijom tačan položaj uz pomoć signal sa satelita u orbiti. Međutim, svi navigatori i dalje imati kompas na brodu. Tracy Edwards, koji mu je slavni jahta Deva u regati u 1989-90 Whitbread rundu-sveta, koristi prelasku (satelitska navigacija) i našao ga je imao toliko tehničkih problema da ona često koriste magnetni kompas umesto toga.Hot Tags: kompas magneti dobavljači kompas magneti proizvođača, kompas magneti fabrika, veleprodaje kompas magnete, kupiti kompas magneta, kompas magnet
Srodni proizvodi
Istraga
Ovo je Magneti su Hangћou Sens LLC, Ako imate bilo kakvih pitanja, zahtjeve, itd., slobodno koristite ovaj obrazac da nas kontaktirate. Svi komentari i sugestije su dobrodošli.)
Contact us

Šef kancelarije: Jinrui posebnih, Jincheng Rd, Hangћou, Kina

PH: 86-571-82759-003

FX: 86-571-82759-005

Tehnički i ponude: sales@sensmag.com

Copyright © Hangћou Sens magneta LLC