Aluminijumski nikla Kobalt

Aluminijumski nikla Kobalt

Alnico magnetima, čine prvenstveno aluminijum, nikl i Kobalt, razvijene u 1940 ' s. Ova klasa magnet ostaje željeni materijal zbog toga ' odličan temperatura stabilnost, Zdravo...

Alnico magnetima, čine prvenstveno aluminijum, nikl i Kobalt, razvijene su 1940-ih. Ova klasa magnet ostaje željeni materijal zbog to je odlična temperatura stabilnost, visoke magnetnog fluksa gustine i otpornost na koroziju. Alnico magneti proizvedeni su kroz proces livenje ili sintering. Procesa livenja omogućava za magnet da budu proizvedeni u zamršene i složene oblike, koje nije moguće sa drugim magnetni materijali.

Odlična temperatura stabilnost, visok rezidualni indukcioni i relativno visoku energiju opisali Alnico materijala, prvenstveno čine legura aluminijuma, nikl i Kobalt. Proizvedeni su pomoću kasting ili sintering proces. Gips magneti mogu biti proizvedeni u složene oblike, kao što su potkovice, nije moguće sa drugim materijalima magnet. Sinterovanim Alnico ponudu neznatno niže magnetnih svojstava ali bolje mehaničke karakteristike nego bacila Alnico.

Bačene Alnico 5 se najčešće koristi od svih gips Alnico magneti. Ovaj materijal je korišten u zamljama u Rotiranjem mašineriju, metara, instrumenti, osecajuci uređaji i drži aplikacije, par imena.

Alnico je teško i lomljivo. Ne mogu biti Eksplozivni deo mora uklopi ili buљio.  tako biti ispunjena od strane obične metode. Rupe su obično cored u livnice i magneti su gurani blizu konačnu veličinu, a zatim da završi sitna da zatvorite tolerancija.

Alnico ima nizak prisilan sila, i lako razmagnetisala ako ne obavlja se sa brigom. Za optimalne performanse Alnico 5, magnetni dužine trebalo bi otprilike 5 puta polu promer ili ekvivalentna prečnika. Na primer, prečnik magnet 0.250" trebalo bi oko 1.00" dugo.

Zbog svoje veće coercivity, Alnico 8 se mogu koristiti u kraće dužine i oblika diska.

Hot Tags: aluminijum nikl, Kobalt dobavljači aluminijum nikl, Kobalt proizvođača, aluminijum nikl, Kobalt fabrika, veleprodaje aluminijum nikla Kobalt, kupi aluminijumske nikla Kobalt
Srodni proizvodi
Istraga
Ovo je Magneti su Hangћou Sens LLC, Ako imate bilo kakvih pitanja, zahtjeve, itd., slobodno koristite ovaj obrazac da nas kontaktirate. Svi komentari i sugestije su dobrodošli.)
Contact us

Šef kancelarije: Jinrui posebnih, Jincheng Rd, Hangћou, Kina

PH: 86-571-82759-003

FX: 86-571-82759-005

Tehnički i ponude: sales@sensmag.com

Copyright © Hangћou Sens magneta LLC